12 strong – 18 mars kl 19.00

12 strong  –  18 mars  kl 19.00

Original Name:

Genre: Drama

Språk:

IMDB Betyg: n/a

Dag:

Datum:

Entre´:

Release Date: Bulunamadı

12 strong – 18 mars kl 19.00 Sammanfattning:

12 STRONG utspelar sig under de svåra dagarna efter 9/11 när en amerikanskt special force trupp – ”Gröna baskrarna” – lett av kapten Mitch Nelson (Hemsworth), utses till att vara den första amerikanska truppen som skickas till Afghanistan på ett extremt farligt uppdrag. På plats i de otillgängliga bergen måste de övertyga den norra alliansens krigsherre, general Dostum (Negahban), att gå ihop med dem för att bekämpa den gemensamma motståndaren: talibanerna och deras al Qaida-allierade. Förutom att övervinna ömsesidig misstro och en stor kulturell skillnad måste amerikanerna, som är vana vid toppmodern krigföring, anta de afghanska kavalleriets primitiva taktik. Och trots de obekväma förhållandena står de nya allierade inför en överväldigande svårighet: underlägsna till antal och vapen och en hänsynslös fiende som inte tar fångar.

I rollerna:
Chris Hemsworth, Michael Shannon, Trevante Rhodes, Elsa Pataky, Michael Peña
Regi – Nicolai Fuglsig
Speltid – 130 min
Genre – Drama
Åldersgräns – Från 15 år
Originaltitel – 12 Strong
Premiärdatum – 2018-03-09
Distributör – Fox/Nordisk

Comments are closed.